Vyhľadávanie


Kontakt

zaujimaviludia

E-mail: zaujimaviludia@gmail.com

Predstavenie pre mladých divákov

23.02.2013 12:33

Novinka pre deti a mladých divákov v SND

Slovenské národné divadlo predstavilo programovú skladačku pre najmladšiu generáciu divákov.

S kvalitnou kultúrou by si ľudia mali „potykať“ už v mladosti a túto myšlienku sa rozhodlo Slovenské národné divadlo posilniť hravou novinkou – programovou skladačkou Predstavenia pre deti a mladých divákov, ktorá prispeje k lepšiemu povedomiu o hodnotnom repertoári našej prvej scény aj pre spomínanú cieľovú skupinu.

„Popri našich tradičných dvojmesačných programoch, ktoré diváci nájdu na predstaveniach alebo v pokladnici, sme sa rozhodli pripraviť špeciálny materiál aj pre deti a mladého diváka. Ide o hravejšiu formu programu, kde sa naši mladí diváci alebo ich rodičia môžu dozvedieť viac o predstaveniach vhodných aj pre našich diváckych ,juniorov´,“ vysvetľuje riaditeľ Centra marketingu SND Daniel Rabina.

Súčasťou programovej skladačky pre deti a mladých divákov sú aj nápomocné piktogramy, vďaka ktorým diváci získajú lepší prehľad o vhodnosti predstavení pre jednotlivé vekové kategórie. Medzi odporúčanými inscenáciami sú aj dramatizácie slovenských a svetových autorov, ktoré ocení aj každý správny žiak základnej, či študent strednej školy.

Doplnkovým obsahom sú tiež základné informácie o edukačných projektoch Činohry SND – Hovorme o divadle, nebojme sa diskutovať! a Od textu po predstavenie. Všetky dôležité informácie nájdete na www.snd.sk a na vaše otázky radi odpovieme v pokladniciach SND aj na infolinke +421 2 204 72 297.

 

Zdroj: sme.sk